Het Goffert Lente Concert


Het Goffert Lente Concert

Het Goffert Lente Concert 2018 in  het Openlucht Theater Goffert, Steinweglaan 2, 6532 AE Nijmegen.

Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor met genodigden Batavorum Pipes & Drums Nijmegen en vrouwenkoor 4Tune uit Malden. Zondag 27 mei 2018,  14.30 uur, kaarten € 10,- via: pm-kznm@live.nl , nijmeegsmannenkoor.nl

De Koninklijke zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor (=KZNM) is op 4 september 1859 opgericht. Ter gelegenheid van zijn 50-ste jubileum, verwierf het koor in 1909 het predicaat Koninklijk. Onlangs werd dit predicaat tot 2037 verlengd. De KZNM bestaat uit circa 100 actieve zangers. De vereniging kent een zeer gevarieerd repertoire in meerdere talen. Het omvat niet alleen originele mannenkoormuziek, maar ook opera-, operette-, musical-, kerk- en moderne muziek. Regelmatig wordt in binnen- en buitenland opgetreden. Onlangs is de aanzet gegeven om op te treden in kleinere ensembles onder de titel: KZNM – Light en KZNM  promotiekoor.

Batavorum Pipes & Drums. Schotland, het land van het Monster van Loch Ness, van de prachtige Highlands en natuurlijk van de Schotse doedelzak. De Schotten noemen het the Great Highland Bagpipe. Volgens velen het moeilijkste instrument dat er bestaat. En natuurlijk de kenmerkende Schotse drums met hun aparte slagtechniek. Liefhebbers van de Schotse doedelzak en drums uit Nijmegen en omgeving hebben elkaar gevonden in Batavorum Pipes and Drums.

Vrouwenkoor 4Tune. De 30 zangeressen van vrouwenkoor 4TUNE nemen u graag mee in de muzikale wereld van de koormuziek. Zij zingen al ruim 20 jaar met zeer veel plezier en treden regelmatig op. De laatste paar jaar is het koor sterk in ontwikkeling geweest. Bij de komst van de huidige dirigent Marijke Hoksbergen in 2013 heeft het koor definitief besloten om een geheel nieuw repertoire op te bouwen binnen de muziek van een 4-stemmig vrouwenkoor.   Lieflijke Engelse melodieën, ritmische popsongs, maar ook mooie ballads, levendige musical songs en Nederlandstalige muziek.

X
%d bloggers liken dit: