Buurtactie verkeersveiligheid


Buurtactie verkeersveiligheid

Op zaterdag 21 december wordt er actie gevoerd in Nijmegen-Noord om de snelheid in 30-km-straten omlaag te krijgen.

Een van de meest gehoorde klachten in het Nijmeegse Oosterhout gaat over snelheid. Met name uit de Volsellastraat, Grote Boel, Kruidenstraat en Heinrich Böllstraat komen signalen over te hoge snelheid. De Wijkraad Oosterhout, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en enkele betrokken bewoners hebben nagedacht over oplossingen om de snelheid te verlagen. Als iedereen zich aan de 30-km snelheid houdt, kunnen kinderen veiliger naar school en naar de speelplek, is er meer ruimte voor fietsers en voelen oudere mensen zich veiliger op straat.

Om iedereen te informeren en bewustwording te kweken, vindt er op zaterdag 21 december a.s. een 30-km-actie-ochtend plaats. Om 10.00 uur wordt op ludieke wijze in de Volsellastraat de eerste 30km-sticker op een kliko geplakt. Buurtbewoners kunnen aan de actie meehelpen door die dag ook een 30km-sticker op hun kliko te plakken. Als op elke ophaaldag alle kliko’s in de straat buiten staan, is het telkens overduidelijk dat bewoners en passanten in een 30-km zone rijden. Vanzelfsprekend helpt iedere automobilist vooral door zich te houden aan de snelheidslimiet in de wijk.

U bent van harte uitgenodigd bij het startschot!

Wanneer: zaterdag 21 december a.s. van 10.00 uur tot uiterlijk 10.30 uur
Waar: Volsellastraat Nijmegen, ter hoogte van de kruising met de Terralaan
Wat: startschot 30 km stickeractie

Let op: plak de 30 km/u-stickers alleen op kliko’s in een 30 km/u zone.

U kunt de 30 km stickers vanaf 13 december a.s. verkrijgen bij:
– Albert Heijn, Jonagoldstraat
– OBGZ Bibliotheek, locatie De Klif, Pijlpuntstraat 1 Nijmegen
– GGD, locatie De Klif, Pijlpuntstraat 1 Nijmegen
– Kindcentrum Jump in de Dependance van OBS de Oversteek
– Kindcentrum Ondersteboven, De Klif, Pijlpuntstraat 1 Nijmegen

Om de attentiewaarde van de stickers hoog te houden, raden we aan maximaal op 1 container een sticker te plakken en niet op elke container een sticker. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling stickers te plakken op voorwerpen in de openbare ruimte, zoals op lantaarnpalen. Juist door de sticker op de kliko te plakken – die eenmaal per 2 weken buiten staat – valt de actie op.

X
%d bloggers liken dit: