Werkzaamheden Industrieplein Nijmegen


Werkzaamheden Industrieplein Nijmegen

Tussen zaterdag 3 februari en 16 maart vinden wegwerkzaamheden plaats op het Industrieplein. Om de doorstroming op de S100 te verbeteren, krijgt het plein zowel op de Industrieweg als op de Verlengde Energieweg (van en naar het centrum) een extra strook voor linksaf. Daardoor kan de rotonde meer verkeer verwerken. Gelijktijdig met de aanpassing van het Industrieplein wordt ook een deel van de Industrieweg richting sluis Weurt opnieuw geasfalteerd.  

De aannemer voert de werkzaamheden zo uit dat het verkeer tijdens de werkzaamheden vrijwel altijd over de rotonde kan blijven rijden. Wel zullen steeds wisselend rijbanen zijn afgezet. Het autoverkeer wordt dan omgeleid via borden. In de weekenden van 2 en van 9 maart is het Industrieplein helemaal afgesloten van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 06.00 uur. Ook dan zijn er alternatieve routes aangegeven. De fietsroutes blijven beschikbaar. Alleen begin maart verschuift de fietsoversteek bij de Energieweg/Verlengde Energieweg tijdelijk een stukje. Hij ligt dan twee dagen ter hoogte van het gebouw van Breng. Bussen en hulpdiensten blijven van de gebruikelijke routes gebruik maken.   

Renovatie Waalbrug

De aanpak van het Industrieplein hangt samen met de geplande werkzaamheden aan de Waalbrug. In 2018-2019 renoveert Rijkswaterstaat dit Nijmeegse icoon. Dat is noodzakelijk om het verkeer van en naar Nijmegen in de komende tientallen jaren zo veilig en soepel mogelijk over de brug te laten rijden. Om de stad tijdens de werkzaamheden bereikbaar te houden, voert de gemeente op verschillende verkeerspunten in de stad verbeteringen door die daaraan bijdragen. Zie ook www.nijmegengoedopweg.nl

X
%d bloggers liken dit: