Walk of Waste


Walk of Waste

‘Plastic soup’, het klinkt onschuldig maar is een enorm probleem dat het leven in de oceanen bedreigt. Plastic afval dat in rivieren, zeeën en oceanen terecht komt, is dodelijk voor plant en dier. Uit onderzoeken blijkt dat de hoeveelheid plastic en daarmee de desastreuze schade blijft groeien.

“Plastic soup lijkt een ‘ver van mijn bed-show’ als je in Nijmegen woont, maar ook wij dragen bij aan die vervuiling”, spreekt wethouder Harriët Tiemens haar zorg uit. “Afval in de Waal komt uiteindelijk ook in zee terecht. Zo draagt een achteloos weggegooid flesje op een Waalstrandje bij aan een heel groot probleem.”

Kunstroute
In dat perspectief omarmt Green Capital Challenges het project de ‘Walk of Waste’. Er zijn van 25 prullenbakken langs de Waalkade unieke ‘bin art’ kunstobjecten gemaakt. Zo ontstaat een kunstroute van afvalbakken die meteen opvallen. Tiemens: “Afval op straat of in het water gooien is echt ‘not done’! Daar vraagt de Walk of Waste aandacht voor; iedereen kan helpen om de afvalvervuiling tegen te gaan.” 

Vrijdag 30 juni zijn de ‘bin-art’ kunstobjecten onthuld. Gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland was erbij. 

Nijmegen is in 2018 European Green Capital. De Walk of Waste is een van de 13 bijdragen aan de Green Capital Challenges. 

Lees meer over Plastic Soup Nijmegen: een Nijmeegs recept voor levensgevaarlijke soep.

X
%d bloggers liken dit: