WAAROM HONDEN NIET LOS MOGEN LOPEN….


WAAROM HONDEN NIET LOS MOGEN LOPEN….

 

Op het landgoed van Oosterhout is een reekalf doodgebeten door een loslopende hond. Houd alsjeblieft je hond aan de lijn om dit leed te voorkomen en het wild te beschermen…. In de wijk mag de hond alleen onaangelijnd zijn in de zogenaamde losloopgebieden en op de speciale hondenuitlaatterreintjes. 

Het opengestelde deel van landgoed Oosterhout is een gebied waar baasjes hun viervoeters graag even de ruimte geven. Ondanks een verbod daarop, dat duidelijk staat aangegeven bij de ingangen van het landgoed. Baron Chris van Boetzelaer (eigenaar) en zijn rechterhand Frans Ameschot (beheerder van het landgoed en de tuinen) kampen regelmatig met het feit dat bewoners van Oosterhout hun hond los laten lopen op de Buitenplaats. Een voorbeeld.

Pas geleden kwam een anonieme melding binnen dat een hond een reekalf te pakken had gekregen en het verwond had. Het kalf werd – ondanks zoektochten – pas dagen later gevonden. Het heeft waarschijnlijk lange tijd gewond in het bos gelegen voordat het aan zijn verwondingen is overleden. Een triest verhaal dat natuurlijk voorkomen had kunnen worden.

Als baas of bazin ben je natuurlijk overtuigd van het vriendelijke karakter van je trouwe viervoeter. Maar helaas komt bovenstaand verhaal vaak voor. Dit keer was het een reekalf, maar vaak ook zijn het konijnen, vogels en andere kleine dieren die door loslopende honden worden opgejaagd en verwond. Daarom namens Chris van Boetzelaer en Frans Ameschot het dringende verzoek je viervoeter op het landgoed altijd aangelijnd te houden!

****

Baron Chris van Boetzelaer en zijn beheerder Frans Ameschot zijn de gastheren van Buitenplaats Oosterhout. Het landgoed heeft de status van Rijksmonument en is onderdeel van de ecologische hoofdstructuur. Delen van de Buitenplaats zijn open voor publiek. Chris en Frans zijn hier graag jouw gastheren. Met liefde delen zij met jou dit bijzondere natuurgebied, waarvoor zij de verantwoordelijkheid hebben het ook in stand te houden. Om bezoekers van het landgoed inzicht te geven in de gevolgen van het (verkeerd) gebruik van de Buitenplaats, delen wij vanaf nu regelmatig het wel en wee van de Buitenplaats. Help je ons mee om deze unieke plek te behouden en voor publiek toegankelijk te houden? 

X
%d bloggers liken dit: