Theater de Klif vernieuwd


Theater de Klif vernieuwd

‘Belangrijk om theater te behouden voor de wijk’

Vijftien jaar geleden was er nog geen Nijmegen-Noord, alleen grasland. Maar waar toen de koeien graasden, is nu een wijk verrezen met alles wat daarbij hoort, zoals winkels, scholen en ziekenhuis. Maar er is nog iets in Nijmegen-Noord dat maar weinig mensen weten: een theater, dat bovendien is vernieuwd. Het vernieuwde De Klif trapt 30 september af met een voorstelling van Enge Buren. 

Toegegeven, het is niet heel makkelijk te vinden: er zijn geen borden die de weg wijzen naar de ruime parkeerplaats en zelfs als je die gevonden hebt, dan moet je weer zoeken naar de ingang. Maar als je de theaterzaal van De Klif hebt gevonden, dan lijkt het of je binnenstapt in het best bewaarde geheim van Nijmegen-Noord: het theater blijkt een mooie, intieme zaal te zijn die zich kan meten met de betere podia.

Programmering voor het eerst door vrijwilligers

Theater De Klif wordt dit jaar voor het eerst geleid door een enthousiaste groep vrijwilligers uit de wijk. Ze doen de programmering, communicatie en alles wat er verder bij het besturen van een theater komt kijken. Op de vernieuwde website kunnen onlinekaartjes worden gekocht en via facebook kan iedereen op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Deze vrijwilligers hebben een mooi programma gemaakt voor het nieuwe seizoen, met een mooie mix van nieuwkomers zoals Fabian Fransiscus en oudgedienden als Loes Luca. Inge Nuijten, een van de initiatiefneemsters, zegt: “We hebben met vier buurtbewoners de programmering van de gemeente overgenomen, omdat we het belangrijk vonden dat de theaterfunctie voor de wijk behouden bleef. De theateravonden zijn altijd verrassend. En door het intieme karakter van de zaal vervaagt de grens tussen artiest en publiek. Heel bijzonder!”

Enge Buren trappen af

Zaterdag 30 september is de kick off van seizoen 2017/2018 met de Enge Buren. In ‘Muzikale Rollercoaster’ verweven ze op anarchistische wijze acts, sketches en muzikale stijlen tot een zinderend show. Na het optreden is er gelegenheid voor napraten in het – ook al vernieuwde – café van De Klif. Het café heeft in de zomervakantie een make-over gekregen en is prachtig geworden met een heerlijk relaxte sfeer.

Vragen? Kijk op www.theaterdeklif.nl of mail naar contact@theaterdeklif.nl.

X
%d bloggers liken dit: