Talent in de Keuken


Talent in de Keuken

Hoge nood aan geschoolde koks brengt horecabedrijven samen

Nijmegen is op zoek naar Talent in de Keuken. Deze maand start een bijzonder project om zij-instromers op te leiden tot vakbekwame koks. Door financiële steun van de Provincie Gelderland en het Ondernemersfonds Nijmegen kunnen 25 mensen per 1 mei 2018 aan de slag bij horecabedrijven in regio Rijk van Nijmegen. Het project is een initiatief van het Leerwerkloket Rijk van Nijmegen, UWV Werkbedrijf, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, ROC Nijmegen, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en horecaondernemers.

De economie groeit, meer mensen gaan uit eten en er komen meer horecagelegenheden. Er heerst echter een groot te kort aan geschoolde koks. Landelijk staan er meer dan 6000 vacatures open volgens de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland. Ook het Rijk van Nijmegen heeft hiermee te kampen en volgens eerdere berichtgeving in de Gelderlander vechten de horecagelegenheden zelfs om de koks.

Werken en leren

De werving van potentiele koks is deze week gestart. Iedereen die zijn beroep wil maken van zijn passie voor koken is welkom om zich aan te melden. Uit de geïnteresseerden worden 25 kandidaten geselecteerd die het opleidingstraject ingaan. Het traject duurt 16 maanden en bestaat uit 2 onderdelen. De eerste 4 maanden starten de kandidaten in een proefplaatsing bij de werkgevers om basisvaardigheden op te doen. Daarna volgen ze per 1 september 2018 de BBL opleiding basiskok niveau 2 verzorgd door ROC Nijmegen. De horecaondernemers bieden voor de duur van de opleiding een betaalde BBL plek aan. Gedurende het gehele project worden de kandidaten begeleid door de chef-kok Eli van der Pluijm die ook 16 vakinhoudelijke workshops tijdens de proefplaatsing voor zijn rekening neemt.

Ben jij het nieuwe Talent in de Keuken?

Meld je dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomsten op dinsdag 20 of donderdag 22 maart 2018 om 09:00 uur bij het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, Nieuwe Dukenburgseweg 21A in Nijmegen. Aanmelden kan door je cv te sturen o.v.v.’ Talent in de Keuken’ naar emailadres: rijkvannijmegen@lerenenwerken.nl

X
%d bloggers liken dit: