Swim to Fight Cancer


Swim to Fight Cancer

Komende zondag vanaf 13.00 uur gaan zo’n 200 zwemmers de uitdaging aan: 2 kilometer zwemmen in de Spiegelwaal. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Komt u kijken? Start en finish zijn op de Lentse Warande ter hoogte van de Lentloperbrug.

Eerste keer in Nijmegen

Voor het eerst gaan zwemmers in Nijmegen het water in om medemensen die vechten tegen kanker te steunen. De jongste deelnemer is 5 jaar oud, de oudste 85. Allemaal laten ze zich sponsoren voor stichting Fight Cancer. Deze stichting haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker via KWF Kankerbestrijding.
Na ’s-Hertogenbosch/Vught, Dordrecht, Delft, Apeldoorn, Hoorn, Haarlem, Eindhoven en Doetinchem organiseren Nijmegen, Amersfoort, Tilburg en Stichtse Vecht de tocht dit jaar voor het eerst.

Onderzoekers

Met het ingezamelde geld steunt Fight Cancer jonge onderzoekers die hopelijk een belangrijke rol binnen de oncologie in Nederland gaan krijgen.

Teams

Er doen businessteams mee, vriendenteams, individuele zwemmers zowel junioren als volwassenen. U kunt ze allemaal komen aanmoedigen én sponsoren natuurlijk. 
Meer weten over de tocht en hoe u kunt doneren of sponsoren?  Kijk op fightcancer.nl/stfc/nijmegen

X
%d bloggers liken dit: