Stemmen voor sportprijzen 2018


Stemmen voor sportprijzen 2018

De 15 genomineerden voor de sportprijzen 2018 zijn bekend. U kunt tot en met en met 4 maart stemmen op de kandidaten. 
Op de Avond van de Nijmeegse sport maken we de winnaars in 5 categorieën bekend. U bent van harte welkom op vrijdag 15 maart 20.00 uur in de Jan Massinkhal.

stemmen

STEMMEN

Let op: u kunt stemmen tot en met 4 maart

De sportprijzen – waarom en hoe

Nijmegen heeft vele topsporters en sporttalenten. Ook in 2018 hebben zij mooie en bijzondere prestaties geleverd. Daarom reikt de gemeente jaarlijks sportprijzen uit in 5 categorieën, bestaande uit een oorkonde, juryrapport en een geldbedrag. 

De stemmen van het publiek bepalen samen met de stemmen van de jury wie de prijzen winnen.

Genomineerden

 • Sporter van het jaar
 • Sportploeg van het jaar
 • Sporttalentprijs individueel
 • Sporttalentprijs teams
 • Sportinitiatiefprijs

Sporter van het jaar

De genomineerden zijn:

Susan Krumins – Kuijken 

Susan Krumins-Kuijken werd in 2018 2e op het EK 10.000m in Berlijn en 3e bij de Zevenheuvelenloop. Een knappe prestatie waar ze veel indruk mee heeft gemaakt. Vooral speciaal doordat zij terug kwam van een ernstige blessure. 

Tessie Savelkouls

Tessie Savelkouls presteert al jaren op het hoogste niveau. Tijdens  de Europese Kampioenschappen Judo in Tel Aviv heeft Tessie Savelkouls in april 2018 een bronzen medaille behaald. 

Jemyma  Betrian

Kickbokster Jemyma Betrian verrast velen met een bronzen medaille op haar WK-debuut als bokster in New Delhi.  Betrian heeft met haar bronzen medaille ook de A-status bij het NOC*NSF veiliggesteld. 
 

Sportploeg van het jaar

De genomineerde ploegen zijn:

Senioren Team Zevenheuvelen (atletiek) 

Het Senioren Team werd overtuigend Nederlands kampioen Cross, waarmee deelname aan de EK werd afgedwongen. 

Vocasa Heren 1 (volleybal) 

VoCASA Heren 1 werd in het seizoen 2017-2018  2e in de Topdivisie en verwierf daardoor het recht om in het seizoen 2018-2019 uit te komen in de hoogste landelijke klasse, de Eredivisie.   

Nijmegen Devils (ijshockey)  

Na enkele zenuwslopende wedstrijden tegen Herentals (met 2 verlengingen) wist Nijmegen Devils zich te plaatsen voor de halve finale van de play-offs. 
 

Sporttalentprijs individueel

De genomineerden zijn:

Alexe Wagemaker  (Judo)   

Alexe Wagemaker heeft met goud op de European Cup -18 jaar in Cluj Napoca ( Roemenië), een 2e plaats op het NK – 18 en een 3e plaats op het NK senioren laten zien een echt sporttalent te zijn. 

Enzo Kuworge (gewichtheffen) 

 Enzo Kuworge is al enkele jaren een heel groot talent en was ook vorig al genomineerd. In 2018 overtrof hij eerdere prestaties met brons op de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires.   

Mees Vooijs (klimmen) 

Mees Vooijs is pas per augustus 2017 intensief aan het klimmen. In 2018 werd hij 2e in Imst (Oostenrijk) bij International  Paraclimbing Event en 5e op het WK IFSC-Paraclimbing. Ook is hij lid van de nationale selectie Paraklimteam en krijgt hij van NOC*NSF de topsportstatus. 

Sporttalentprijs teams

De genomineerde teams zijn:

Nijmegen Dames -18 (Judo)

Met een 2e plaats op het NK – 18 jaar hebben deze dames een uitstekende prestatie neergezet. Het meidenteam STJN bestond dit jaar uit een mooie mix van meiden van verschillende leeftijden.

Het NJJK team van Aqua Novio’94 (zwemmen) 

Dit is een kampioenschap over 6 verschillende leeftijden. Bij de kampioenschappen langebaan werd het NJJK team van Aqua Novio’94 2e in het medailleklassement en bij de kortebaan haalden ze de 1e plek. 

Meisjes B Running Team Simba (hardlopen)

Het Meisjes B-Running Team Simba is in 2018 1e geworden bij de NK cross en estafettekampioen op de 4 x 800 meter Meiden Junioren B. 

Sportinitiatiefprijs

De genomineerden zijn:

G-badmintongroep van BC Mariken (badminton) 

Een groep enthousiaste vrijwilligers is een training gestart voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze nieuwe badmintongroep is begonnen als een klein initiatief, maar is echt onderdeel van de vereniging geworden. Zo kunnen G-sporters in Nijmegen ook in de toekomst blijven badmintonnen.  

Sport/groenploeg van Rapiditas (tennis)

Vanaf januari 2018 is TV Rapiditas gestart met een groep jongeren met een wajong uitkering. Twee dagdelen per week onderhouden zij het tennispark en om de week combineren zij dit met tennis(lessen). 
De jongeren hebben de combinatie tennis en werken als heel positief ervaren. De stap naar betaald werk is door de meesten gemaakt. 

Impuls wielersport Nijmegen (wielrennen) 

Een opzet van 3 wielerinitiatieven: 

 • WUCC 2020
 • Omloop der 7Heuvelen
 • Wederopstanding van de wielervereniging Groenewoud 

Hierdoor ontstaat een mooie driehoek tussen deze 2 wielerevenementen en een kwaliteitsimpuls binnen het Nijmeegse amateurwielrennen. 

Jury

In de jury zitten:

 • Joris Hermans (HAN) 
 • Rob Cuppen (Radboud Sportcentrum) 
 • Heino Jacobs (Sportfondsen Nijmegen) 
 • Floris Tas (Stichting SONS2016/ Nijmegen Global Athletics) 
 • Danny Meeuwsen (voormalig topsporter) 
 • Marit Gijsbers (Topsport Gelderland)  
 • Walter Nieuwkamp (De Gelderlander)
 • Lotte Visschers (HAN topsportacademie)

X
%d bloggers liken dit: