Start Parklopen in gebied Doornik (Nijmegen-Noord/Bemmel)


Start Parklopen in gebied Doornik (Nijmegen-Noord/Bemmel)

Begin de zondagochtend sportief met een uitdagende 3km door Park Lingezegen. Deelname is gratis en iedereen kan mee doen, van snelle hardloper tot creatieve wandelaar. Samen lopen is leuker!

Parklopen is een manier om vrijblijvend samen te lopen (hardlopen en wandelen) door gebruik te maken van de mogelijkheden van de openbare ruimte. Het is een totaalconcept met als doel inwoners op laagdrempelige wijze te stimuleren om in beweging te komen en te blijven. Dit gebeurt door middel van gemarkeerde routes, de organisatie van maandelijkse events (de Parklopen) en een online en offline community.

Sinds 6 mei start elke 1e zondag van de maand om 9:30 uur de Parkloop bij Restaurant Zijdewinde in Bemmel. Er is een ronde van 3 km en een ronde van 1 km voor kids. De organisatie ligt in handen van twee hardloopclubs;  b.o.d. de Sprinters uit Bemmel en Loopvereniging Nijmegen Noord. Een mooie samenwerking tussen twee clubs die het hogere doel voor ogen hebben: zoveel mogelijk mensen laten genieten van (hard)lopen in het groen.

Parklopen is gratis en voor iedereen. Jong & oud, van snelle hardloper tot recreatieve wandelaar. Het is puur voor de fun, er zijn geen prijzen voor de winnaars. Bij Parklopen is iedereen een winnaar. Voor elke deelnemer staat er na afloop een certificaat met een persoonlijke score online.

Bij de organisatie van Park Doornik krijgen de twee clubs ondersteuning van gemeente Nijmegen (Sportbedrijf), gemeente Lingewaard, de Atletiekunie, Stichting Welzijn Lingewaard en Park Lingezegen. De Parklopen worden dusdanig georganiseerd dat er een kleine belasting is voor vrijwilligers. De Parklopers printen zelf hun startnummer uit, de route is al uitgezet door markeringen en de tijdregistratie gaat aan de hand van een unieke QR code scanner via een app. 

Doen jullie ook mee?  Neem snel een kijkje op http://www.parklopen.nl/parkdoornik

TEAM PARKLOPEN

X
%d bloggers liken dit: