Overzicht van initiatieven op MijnWijkplan – Ressen


Overzicht van initiatieven op MijnWijkplan – Ressen

Om bewoners te betrekken bij de openbare ruimte heeft de gemeente Nijmegen in september 2017 de interactieve site MijnWijkplan gestart, ondertussen zijn voor de wijk Ressen al meerdere initiatieven gestart. Dit bericht geeft een overzicht van deze ideeën en de status.

Speeltuinen

Initiatief op mijn wijkplan Fase van het idee: Wens

In de wijk Grote Boel wonen enorm veel kleine kinderen die graag naar buiten willen om te spelen. Er is 1 klein plekje (1 schommel en duikelrek) reeds aangebracht waar bijna 850 huishoudens het mee moeten doen. 

Graag zouden wij meer speelplekken zien zoals bijvoorbeeld bijgevoegde foto’s van het Pinkeltje in Wapenveld. Kinderen kunnen hier klimmen en uitleven en zich echt kind voelen in deze mooie groene jonge wijk.

Een grote speelweide voor de grote boel!

Initiatief op mijn wijkplan Fase van het idee: Wens

Tijd voor speelruimte voor alle kinderen in de buurt. Een grote groenstrook die alle ruimte biedt voor een speelveld en speeltuin. Een voorbeeld zou de speeltuin aan de Aquilastraat kunnen zijn.

Honden Faciliteiten

Initiatief op mijn wijkplan Fase van het idee: Wens

Door dat er zo veel honden in de wijk wonen, en bijkomen. Is het misschien een leuk idee om op het grote veld een mooie hondenplek te creeeren? Zo iets als bij Park Lingezegen. Het speelveldje bij de brandweer, is voor ons namelijk niet makkelijk bereikbaar lopend. Daarbij missen wij heel erg de hondenpoepbakken. Er wordt nu naast ons huis op de kleine grasveldjes, vaak nalatig gedaan met het opruimen van hondenpoep.

Het overzicht voor Oosterhout

One comment

Comments are closed.

X
%d bloggers liken dit: