Overzicht van initiatieven op mijn Wijkplan – Oosterhout


Overzicht van initiatieven op mijn Wijkplan – Oosterhout

Om bewoners te betrekken bij de openbare ruimte heeft de gemeente Nijmegen in september 2017 de interactieve site MijnWijkplan gestart, ondertussen zijn voor de wijk Oosterhout al meerdere initiatieven gestart. Dit bericht geeft een overzicht van deze ideeën en de status.

Busabri oude groenestraat / kruidenstraat

Initiatief op mijn wijkplan Fase van het idee: Wens

Een bushokje plaatsen zodat het groeiend aantal busreizigers vanaf deze halte ook beschut op de bus kan wachten

Buitensportplaats op Sportpark Nieuw Balveren

Initiatief op mijn wijkplan Fase van het idee: Wens

 

In de avonduren wordt er veel gesport (lees hardgelopen) op Sportpark Nieuw Balveren. Op het park staan sinds het begin fitnessapparaten. Ze zijn prachtig maar worden niet gebruikt. Graag zou ik, en vele anderen, zien dat deze apparaten vervangen worden voor een Buitensportplaats zoals bijvoorbeeld op foto aangegeven. Simpel, hufterproof en werken met eigen lichaamsgewicht. En het liefst op de ondergrond van kunstgras.

Een mooi voorbeeld van een simpele buitensportplaats staat op het Notenlaantje in Lent. 

Verpozen in de gaarden van Nijmegen Noord

Initiatief op mijn wijkplan Fase van het idee: Wens

Co-bomen beheert en onderhoud sinds 2014 samen met haar leden en geinteresseerden enkele hoogstamboomgaarden in Nijmegen Noord. Deze groene oases in de toekomstige nieuwbouw zijn vrij toegankelijk voor de omwonenden en passanten. Er kan in worden gewandeld, gepicknikt, gespeeld en gerelakst. Van tijd tot tijd worden er activiteiten georganiseerd; snoeien van de fruitbomen, maaien van de paden, meedoen met activiteiten zoals Rondje Noord in mei en Festival de Oversteek in september en natuurlijk wordt er fruit geoogst in zomer en najaar.  Afgelopen jaren zijn de gaarden vooral weer toegankelijk gemaakt; er zijn paden en paadjes aangelegd, open plekjes gecreerd en is veel begroeing – zoals vlier en braam –  weggehaald zodat er weer licht in de gaarden komt en dit geeft weer ruimte aan mens, plant en dier! aankomende jaren willen we de gaarden nog meer inrichten voor gebruik, dat natuurlijk zonder het charmante, authentieke en sfeervolle karakter geweld aan te doen! We denken dat wat pickniksetjes, een overkappingkje en opslagruimte voor materialen en gesprokkeld hout niet zouden misstaan en gebruik van de groene parkjes door de kids, jongeren en bewoners van Nijmegen en Nijmegen Noord zouden stimuleren. Zo kan er nog meer genoten worden van deze groene pareltjes die refereren aan het verleden maar zo belangrijk zijn voor het toekomstige woongenot in Noord!

Speeltuintje voor kinderen van 1 tot 4

Initiatief op mijn wijkplan Fase van het idee: Wens

Er zijn veel spel tuin in onze beurt maar alles is voor grote kinderen . U kunt platsen 2-3 spelletjes voor kleiner. 

Verplaatsing verkeerscircuitje

Initiatief op mijn wijkplan Status: in uitwerking

In 2015 hebben we samen met bewoners een tijdelijk verkeerscircuitje aangelegd op de hoek Aquilastraat-Terralaan. Altijd met de toevoeging ’tijdelijk’ vanwege de ontwikkelingen in dit gebied. Nu de aanleg van een rotonde op de kruising Griftdijk-Terralaan dichterbij komt, hebben we samen gezocht naar een permanente plek voor het verkeerscircuitje. Die hebben we gevonden in sportpark Nieuw Balveren. Op dit moment wordt er getekend aan een iets aangepast ontwerp.

Terralaan en Fruitlaan, goten vervangen en voetpad opnieuw bestraten

Initiatief op mijn wijkplan Status: in uitvoering

Waar nodig worden in de Fruitlaan en de Terralaan de lijngoten vervangen en wordt het trottoir vervangen.

Hofkersstraat, wortelopdruk verhelpen

Initiatief op mijn wijkplan Status: in uitvoering

Boomwortels hebben in de Hofkersstraat hier en daar de stoep omhoog gedrukt. Deze wortelopdruk gaan we waar nodig herstellen.

Annabellastraat – uitrit voet- en fietspad wadi

Initiatief op mijn wijkplan Status: in uitvoering

De uitrit van het voetpad/fietspad vanuit de wadi op de Annabellastraat is voor veel weggebruikers onoverzichtelijk. Gekeken wordt naar een oplossing die de verkeersveiligheid verbetert en de snelheid van vooral gemotoriseerd verkeer remt.

Bewoners stemmen nu het voorstel voor de aanleg van een drempel met elkaar af.

In overleg met de bewoners is uiteindelijk gekozen voor het plaatsen van twee zgn. straatjuwelen. Hierdoor ontstaat een S-bocht-constructie zodat verkeer gedwongen wordt langzamer te rijden. Met de plaatsing van deze straatjuwelen komt er ook een buffer voor fietsers vanaf het fietspad langs de wadi. Zij krijgen meer zicht op het verkeer op de Annabellastraat.

Het Nijland – parkeren en verkeer

Initiatief op mijn wijkplan Status: in uitvoering

De meerderheid van de bewoners van de Dillestraat 1 t/m 22 heeft ingestemd met het invoeren van schuin parkeren in hun deel van de straat. Voor de zomervakantie worden de werkzaamheden uitgevoerd.

 

Het overzicht voor Ressen

One comment

Comments are closed.

X
%d bloggers liken dit: