Nijmeegse Kunstnacht lanceert campagnebeeld van editie 2019


Nijmeegse Kunstnacht lanceert campagnebeeld van editie 2019

Bij zonsondergang krijgt de lucht de mooiste kleuren. De hemel gaat van lichtblauw naar oranjerood, van roze naar paars en van donkerblauw naar zwart. Deze avondkleuren zijn te herkennen op de nieuwe Kunstnachtposter. Het campagnebeeld van 2019 neemt je mee in de typische Kunstnachtbeleving: je dompelt je onder in een bonte en feestelijke nacht, je ontdekt nieuwe kunstvormen, je leert culturele locaties op een nieuwe manier kennen en je wordt steeds verrast met nieuwe kunstervaringen.

Negende editie Nijmeegse Kunstnacht
Op zaterdag 21 september 2019 vindt de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Dit jaar nemen ruim 40 cultuurorganisaties uit Nijmegen en omstreken deel aan het festival. Op meer dan 20 culturele locaties is een doorlopend programma te zien van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, multimedia en dans. Het festival vindt plaats in het stadscentrum en het Honigcomplex te Nijmegen.

In duo’s presenteren de deelnemende makers, festivals, musea, podia en overige culturele organisaties een speciaal ontwikkeld programma. Daarbij ontstaan verrassende combinaties tussen verschillende kunstvormen. Bezoekers kunnen zo in één avond kennismaken met een groot aanbod van kunst en cultuur in Nijmegen. Nieuwe partijen dit jaar zijn onder andere Filmhuis O42, RUIS, Singular-Art en tangoschool El Corte. De Kunstnacht is ook op straat voelbaar. Zo worden het Kelfkensbos, het Mariënburgplein en het Honigcomplex aangekleed in een levendige festivalsfeer.

Kunstdiner, opening en Nachtfeest
De Kunstnacht wordt om 19:30 geopend in Doornroosje met een bijzondere act, die later bekend wordt gemaakt. Voorafgaand aan de opening vindt een speciaal Kunstdiner plaats in het café van Doornroosje. Tussen 20:00 en 01:00 is er een doorlopend programma op de deelnemende locaties. Bezoekers kunnen zelf een route samenstellen en krijgen met een passe-partout toegang tot alle locaties. Vanaf 00:00 wordt de Kunstnacht feestelijk afgesloten met het Nachtfeest in Brebl. In juli wordt het volledige programma van de Nijmeegse Kunstnacht bekend gemaakt.

Start kaartverkoop
13 juni start de Early Bird-kaartverkoop via www.nijmeegsekunstnacht.nl. Een passe-partout kost €10 en een combi-ticket (incl. Nachtfeest) kost €15.

 

De Kunstnacht 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door:

X
%d bloggers liken dit: