Mogelijk andere route naar Park Waaijenstein


Mogelijk andere route naar Park Waaijenstein

Er komt mogelijk een andere route naar het nieuwe appartementencomplex in Park Waaijenstein. Daardoor kan de karakteristieke Van Boetzelaerstraat een smal landweggetje blijven en krijgen bewoners van de Volsellastraat geen honderden extra auto’s per dag door hun straat.

De gemeente Nijmegen ontwikkelt nieuwbouw ten zuiden van de wijk Oosterhout: in de akker naast het landgoed. Op dit moment worden 14 vrije kavels bouwrijp gemaakt. Later komen daar maximaal 85 luxe appartementen bij. Deze nieuwbouw van bijna 100 woningen in Park Waaijenstein leidt tot ongeveer 800 extra auto’s per dag door de wijk Oosterhout. Tegen de zin van de omwonenden wil de gemeente de rustieke Van Boetzelaerstraat nu verbreden tot 5,90 meter en ook de onoverzichtelijke Volsellastraat (met veel kinderen) drukker maken.

De gemeente had in het Beeldkwaliteitsplan Landschapszone nog beloofd dat de Van Boetzelaerstraat een smal landweggetje van 3,50 meter zou blijven. “De geplande ontsluiting via de Volsellastraat, dus via de wijk Oosterhout, vinden wij zeer onwenselijk,” laat ook de Wijkraad Oosterhout aan de gemeenteraad weten. “De Volsellastraat is hier niet goed voor ingericht.”

Nijmegen gaat nu onderzoeken of het nieuwe appartementencomplex via de zuidkant is te ontsluiten, dus via de Italiëstraat. Dat heeft de gemeente geantwoord op vragen van Marc van Nijnatten, voorzitter van de PvdA-raadsfractie. Dit alternatief komt van de bewoners. Deze zuidelijke route buiten de wijk om is korter, sneller en veiliger. Een nog betere oplossing is volgens veel bewoners het verplaatsen of schrappen van de appartementen in Park Waaijenstein. Want het is de vraag of zo’n massaal gebouw wel thuishoort in een groen en rustig park.

X
%d bloggers liken dit: