Klarinettenconcert in Theater De Klif


Klarinettenconcert in Theater De Klif

Het Arnhems Klarinettenkoor speelt in Theater De Klif. Dit optreden vindt plaats op zondag 8 juli om 15.00 uur. Een bijzonder concert en een bijzonder orkest, dat inmiddels 30 leden telt.

Het Arnhems Klarinettenkoor bestaat inmiddels 28 jaar en staat al vele jaren onder bezielende leiding van Peter Beerkens, basklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het is geen zangkoor, maar een orkest van alleen klarinetten. Daarvan zijn er vele, in allerlei maten en het AKK heeft ze (bijna) allemaal bes-, es-, alt-, bas-, contra-alt- en contrabasklarinet. Deze combinatie geeft een prachtige klank, die je niet vaak hoort. De muzikanten komen allemaal uit de omgeving Arnhem en Nijmegen.

Op het programma staat een afwisselend repertoire, met prachtige muziekstukken uit verschillende werelddelen, die goed in het gehoor liggen. Natuurlijk ontbreekt de Oost-Europese Jiddische Klezmermuziek niet,  met de typische klarinetsolo’s.

Het repertoire is trouwens de laatste tijd fors uitgebreid, dus ook voor de mensen die al bekend zijn met het AKK is dit concert een aanrader.

Het concert duurt ongeveer 1 uur, zonder pauze. De entree bedraagt € 5,- , kaartjes in de voorverkoop via www.arnhemsklarinettenkoor.nl en aan de zaal.

Ook voor meer informatie naar de website: www.arnhemsklarinettenkoor.nl

X
%d bloggers liken dit: