KION kiest samen met kinderen voor Duurzaam & Groen


KION kiest samen met kinderen voor Duurzaam & Groen

Acht pedagogisch medewerkers van KION ontwikkelen in één week tijd een nieuw kinderopvangconcept met het thema Duurzaam & Groen. Kinderen, ouders, scholen en organisaties die zich bezig houden met duurzaamheid en natuur werken mee. Met het Duurzaam & Groen programma wil KION kinderen van zes tot tien jaar spelenderwijs bagage meegeven voor een duurzame wereld.

Een bso concept voor de toekomst

KION ziet het als haar missie om kinderen gelukkig te maken. Om ze voor te bereiden op hun toekomst. “We stimuleren de autonomie van kinderen; we bieden een omgeving waarin ze samen met leeftijdsgenoten plezier kunnen hebben en nieuwe dingen kunnen ontdekken en leren. Hoe mooi is het als we kinderen tegelijkertijd meegeven hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een duurzame wereld” stelt operationeel directeur Marin van Schaick. Met dit bso concept wil KION een aanvulling bieden op de opvoeding thuis en aanvullend zijn aan het programma van school.

Samen met kinderen, ouders en scholen

Het is uniek voor de kinderopvangbranche dat pedagogisch medewerkers een week lang worden vrijgemaakt om een nieuw concept te ontwikkelen. Van Schaick: “Onze medewerkers weten het beste wat wel en niet werkt in de praktijk. Zij kennen bovendien behoeften van kinderen en ouders. Die kennis is enorm waardevol voor het raamwerk van ons concept.” Voor de invulling van het concept gaat het team in gesprek met kinderen over wat ze leuk vinden, waar ze nieuwsgierig over zijn en energie van krijgen. Ook ouders spelen een belangrijke rol. Wat doen ze thuis al op gebied van duurzaamheid en waar besteden ze juist geen aandacht aan? Scholen denken mee over mogelijkheden om een aanvulling te bieden op het lesaanbod. Aan het einde van de week toetst het team de haalbaarheid van het concept met experts van KION op gebied van pedagogiek, personeel & organisatie, financiën en marketing. Op vrijdag 10 november is het concept af, inclusief de plannen voor het programma, de organisatie en de realisatie. Het is de bedoeling dat het concept in 2018 op meerdere locaties van KION wordt geïmplementeerd.

X
%d bloggers liken dit: