Info-avond omgevingsfonds windpark Nijmegen-Betuwe


Info-avond omgevingsfonds windpark Nijmegen-Betuwe

donderdag 23 augustus

inloop 19.30, aanvang 19.45 uur

bezoekerscentrum windpark Nijmegen-Betuwe, Griftdijk 244, Nijmegen

 

Eind vorig jaar is het Omgevingsfonds Windpark Nijmegen-Betuwe opgericht. Uit dit fonds kunnen projecten subsidies ontvangen in de woongebieden rondom het windpark: buurtschap Reeth, het dorp Oosterhout, de wijk Nijmegen-Oosterhout en het grondgebied Ressen. Subsidies kunnen worden aangevraagd van 15 september t/m 15 oktober. Op de info-avond vertellen we meer over het omgevingsfonds, over criteria waar projectaanvragen aan moet voldoen en kunnen vragen daarover worden beantwoord.

De vier windmolens van Windpark Nijmegen-Betuwe draaien sinds november 2016. Afgesproken is dat voor elke megawattuur (MWh) die het windpark opwekt 1 euro beschikbaar komt voor het fonds. Per jaar levert dat naar verwachting gemiddeld zo’n € 24.000 op. Het omgevingsfonds kan hieruit subsidies verstrekken voor projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en duurzame energie, leefbaarheid en sociale samenhang. Projecten dienen het persoonlijk belang van betrokkenen te overstijgen.

Omdat Reeth en Ressen dichter bij het windpark liggen, maar in Nijmegen-Oosterhout en Oosterhout veel meer mensen wonen, is in het reglement vastgelegd dat elk van deze woongebieden over twintig jaar gerekend in aanmerking komt voor ¼ deel van de fondsgelden.

Meer info: www.windparknijmegenbetuwe.nl/omgevingsfonds

X
%d bloggers liken dit: