Rondje Noord op zo 26 mei a.s.


Rondje Noord op zo 26 mei a.s.

Ontdek de groene plekjes van Nijmegen Noord

Tijdens Rondje Noord op zondag 26 mei zetten negen groene initiatieven voor het vierde jaar hun deuren weer open voor jong en oud. Kom proeven, verwonderen, spelen, kijken en genieten van de (verborgen) groene plekken in Nijmegen Noord. Ook bij Windpark Nijmegen-Betuwe is van alles te beleven deze middag. Een windgids neemt bezoekers mee over het park. Neem een kijkje in een van de windmolens of beklim virtueel een molen beklimmen om van het uitzicht over Nijmegen en omgeving te genieten. Je moet dan wel eerst de opdracht om de windmolen te repareren goed uitvoeren.

 

Eigen zonnepark

Verder maak je kennis met het plan om op deze plek een zonnepark te bouwen. Het Zonnepark de Grift, met zo’n 17.000 panelen, komt net als het windpark in handen van burgers, die zijn verenigd in coöperatie WindpowerNijmegen. Leden van de coöperatie vertellen hoe ook jij mede-eigenaar kunt worden van het zonnepark, dat duurzame energie gaat opwekken voor 1.250 huishoudens.

Om de komst van het zonnepark alvast te vieren worden bezoekers van Rondje Noord getrakteerd op een ijsje. Ook is er een primeur: in het bezoekerscentrum kun je een nieuwe game spelen, waarmee je je eigen zonnepark kunt bouwen en onderhouden.

 

Rondje Noord houdt open huis

‘Rondje Noord’ is een initiatief van platform Geef Noord de ruimte! Op zondagmiddag 26 mei gooien negen deelnemers binnen Geef Noord de Ruimte! de tuindeuren wagenwijd open en is iedereen van harte welkom.. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk aan wildplukken, proeverijen bij Co-Bomen De Warmoes en het windpark langs de A15. Windpark Nijmgen-Betuwe is onlangs nog genoemd in het boekje ‘111 plekken in Nijmegen die je gezien moet hebben’. De kans dus om nu een kijkje te nemen. Zie windparknijmegenbetuwe.nl voor het programma bij alle deelnemers van Rondje Noord. De flyer met tijden en routekaart is daar te downloaden (ook hieronder).

Zondag 26 mei van 12:00u – 17:00u

Rondleidingen windpark: 13.30, 14.30 en 15.30 uur

Gratis toegang

 

Flyer-Rondje-Noord-2019

Programma-Rondje-Noord-2019

Write a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X