Oprichting nieuwe vrijeschool in Nijmegen Noord


Oprichting nieuwe vrijeschool in Nijmegen Noord

Oprichting nieuwe vrijeschool in Nijmegen Noord
ouderverklaringen nodig voor 30 oktober

 
Sara en Esther wonen allebei met hun gezin in Nijmegen Noord.
De kinderen van Sara gaan naar vrijeschool Meander in Nijmegen Oost. Het is een bewuste keuze voor dit type onderwijs met dagelijks heel wat kilometers op de fiets. Ze zijn erg blij dat de kinderen daar een plekje hebben gekregen, want Meander is al jaren vol en de vraag naar vrijeschoolonderwijs groeit enorm. De afstand is voor Esther en haar gezin helaas niet te combineren, zij gaan naar een school in de buurt. Het zou voor haar gezin een uitkomst zijn als er een vrijeschool in Nijmegen Noord zou komen. En met hen voor velen denken wij: het zou een verrijking zijn van het basisonderwijs aanbod in de regio. Om dit te kunnen realiseren, hebben wij jouw steun nodig! Lees hieronder hoe precies.

 
Ouderverklaringen
Pallas, stichting voor vrijeschoolonderwijs in Midden en Zuid Nederland gaat in Nijmegen een tweede vrijeschool oprichten, namelijk in stadsdeel Nijmegen Noord.
Om dit te kunnen realiseren zijn er binnen korte tijd nog een aantal ouderverklaringen nodig (van gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 – 4 jaar), die dit initiatief steunen.
Het betreft dus geen inschrijving voor de nieuwe school, alleen een belangstellenden peiling/ steunbetuiging.

 
Zo geef je de verklaring:
Ga naar: https://duo.nl/apps/initiatief-nieuwe-scholen/index.html#/gegevens/219
Kies ons initiatief: Vrijeschool Vacalis Nijmegen.
Log in bij DUO: gebruik je DigiD en het BSN-nummer van je kind.
Bevestig je verklaring.
Bedankt voor je steun!
(zie ook bijlage voor flyer met QR-code)

 
Wat is vrijeschoolonderwijs?
Het vrijeschoolonderwijs biedt een breed onderwijspakket dat aansluit bij de natuurlijke leerprocessen van het kind, door te werken met het hoofd, hart en de handen. Er is naast het leren lezen en rekenen ook aandacht voor kunstzinnig onderwijs. De ontwikkeling van het kind staat centraal, zowel individueel als in relatie tot de sociale gemeenschap. Beleving en beweging nemen een belangrijke plek in. Groeien en bloeien als totale mens, is in het vrijeschoolonderwijs essentieel.
Bron: https://www.stichtingpallas.nl/ en https://www.vrijeschoolmeander.nl/.

Write a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X