Nieuw Limespad voert door Park Lingezegen


Nieuw Limespad voert door Park Lingezegen

Het nieuwe Romeinse Limespad voert door Park Lingezegen. Het pad wordt op 23 mei officieel geopend. Dit langeafstandswandelpad volgt de grenzen van het voormalige Romeinse Rijk. In Nederland loopt het van Katwijk naar Berg en Dal.

Een langeafstandswandelpad of LAW is een pad dat is aangegeven met roodwitte stickers, soms in de vorm van een pijl. De bekendste LAW is het Pieterpad. Dat voert van Pieterburen in Groningen naar de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Het nieuwe Limespad of LAW-16 komt in Arnhem-Zuid de regio binnen. Bij de wijk Schuytgraaf gaat het Park Lingezegen in. Na Elst volgt de route het RijnWaalpad onder de Betuweroute en autosnelweg A15 door. In Bemmel loopt de route via het Zeegsepad, een lokaal klompenpad. Na Landgoed Doornik verlaat het Limespad Park Lingezegen weer. Via het eiland Veurlent gaat de route via De Oversteek naar Nijmegen. Je kunt het Limespad in twee richtingen wandelen en zelf kiezen waar je begint en eindigt.

Limes is het Romeinse woord voor grens. Die verbond tientallen forten en wachttorens waarmee de Romeinen zich wilden beschermen tegen invallen van de barbaren uit het noorden: de Germanen. In Nederland is het wandelpad 275 kilometer lang. Deze LAW-16 is opgedeeld in 45 afwisselende etappes van ongeveer 5 kilometer. Kaartjes, routebeschrijvingen en GPS-tracks zijn gratis te downloaden op www.wandelnet.nl/limespad.

X
%d bloggers liken dit: