‘Green legacy’ duurzame voorbeeldprojecten


‘Green legacy’ duurzame voorbeeldprojecten

‘Green legacy’ staat symbool voor voorbeeldprojecten waarmee Green Capital ook echt iets wil nalaten aan Nijmegen en haar omgeving. Denk bijvoorbeeld aan zonnevelden, EcoSchools en de uitbreiding van het Warmtenet Nijmegen. Maar ook Operatie Steenbreek – voor meer groene tuinen – en bezoekerscentrum De Bastei dragen hier hun steentje aan bij. Kleine initiatieven van bewoners krijgen ook aandacht. Zoals een initiatief van bewoners die met regenwater de was gaan doen.

Circulaire economie belangrijk thema

Bijna halverwege het Green Capital jaar merken we al dat er veel mooie initiatieven zijn. Circulaire economie is daarbij een belangrijk thema. Steeds meer bedrijven ontdekken dat duurzaam ondernemen ook geld kan opleveren. Met gft-afval is bijvoorbeeld meer mogelijk dan composteren. De ARN haalt er biogas uit waaruit groen gas voor de bussen van Breng wordt gemaakt. Een ander voorbeeld ziet u binnenkort ook in Nijmegen verschijnen: stadsmeubilair gemaakt van E-waste (waaronder oude pc’s).

We willen Nijmegen Green Capital gebruiken om steeds meer bestaande netwerken aan elkaar te koppelen. Zo groeit de circulaire economie. Daarbij laten we ons graag inspireren door andere voorbeelden binnen en buiten de regio’s: hoe brengen we vraag en aanbod bij elkaar?

Dus lijkt het je wat? Sluit je aan met een eigen actie! Dan kunnen we de stad nóg groener inrichten.

Meer info: https://greencapital2018.nl/green-legacy/

Write a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X