Verbinden met kinderen: Surfen op Emoties!


Verbinden met kinderen: Surfen op Emoties!

Zoek je meer flow tussen jou en je kind?

De zomervakantie komt eraan! Een tijd waarin we veel met onze kinderen samenzijn.

Wil je alvast vreedzame tools aangereikt krijgen om conflicten op te lossen of te voorkomen? Wil je je kind iets onvergetelijks meegeven?

Doe mee en leer surfen op gevoel en emotie! Zodat jij het door kan geven aan je kind.

Met Geweldloze Communicatie (GC) leer je surfen op levenskracht. Je leert zien wat de belangrijke behoeftes zijn achter elk mogelijke expressie van jezelf en je kind. En hoe leuk het is om deze te vervullen! Via GC ontwikkel je kennis, inzicht en gemak in de omgang met elkaar. Je leert om zowel op je eigen gevoel als dat van je kind te vertrouwen.

Het leren surfen op emoties is een krachtigontwapenend en doeltreffend middel tot gezelligheid :).

GC richt zich op twee vragen: Wat leeft er in ons? En hoe kunnen we het leven leiden dat we het aller, allerliefst willen? Grondlegger Marshall Rosenberg ontwikkelde deze simpele maar ingrijpende techniek om mensen op allerlei niveaus in de samenleving te helpen vreedzaam samen te leven en te werken.

Trainer Renske Janssen, voorheen kunsthistoricus en curator: ‘GC is een vorm van sociale innovatie en transformatie. Deelnemers ervaren dat zij zelf de maatschappij zijn en direct grote invloed hebben op hun eigen leefomgeving. Kinderen leren 1-op-1 van ons. Super-belangrijk dus dat wij bewust, compassievol en met respect communiceren!’

***

Wat ga je leren?

De vier stappen van Geweldloos Communiceren en Empathie. De taal van de jakhals (geweld) en de giraf (hart). Hoe zonder oordeel te luisteren naar een (stiller of luider) kind. Hoe helderheid te creëren, wat de ander ook zegt of doet. Hoe radicaal op te komen voor gevoelens en behoeftes. Hoe een duidelijk verzoek te doen, zonder eis te stellen, om ons en hun leven te verrijken!

Algemeen: 8-weekse training verbindend communiceren met kinderen

Start: Dinsdag 22 mei t/m 10 juli

Tijd: 19.00 uur tot 22 uur, inloop vanaf 18.45 uur

Deelnemen: Minimaal 10 – maximaal 18 personen

Locatie: Eikpunt, Duitslandstraat 4, 6663 LE Lent (Nijmegen)

Vergoeding: 195-395 euro (naar inkomen en keuze)

Aanmelden: vragen@drivetolife.nl, wees er snel bij om teleurstelling te voorkomen

Kijk voor meer informatie op:
www.drivetolife.nl of bel met Renske op 06-43033221

X
%d bloggers liken dit: